تقویت حافظه کودکان
برای تقویت حافظه کودکان این مقاله فوق العاده کاربردی را برای شما عزیزان ایجاد کردیم.
مقدمه تقویت حافظه کودکان
در ابتدای ماجرا باید به شما عزیزان عرض کنم که ما ایرانی ها بشدت انسان های احساساتی هستیم و زمانیکه کودکی را میبینیم؛
فرزند ما مانند یک انسان بالغ عمل نمیکند و متوجه نمیشود؛ سریع بدنیال دلسوزی و حل ماجرا میگردیم؛ که البته این موضوع واضح است که از علاقه و یا برای کسب آگاهی می آید اما باید خدمت شما عرض کنم اگر در حال صحبت درباره کودکی مثلا 7 ساله صحبت میکنیم باید در حد و اندازه های یک انسان 7 ساله انتظار داشته باشیم ؛ نه اینکه چون مانند من متوجه نمیشود ، پس خدایی نکرده باهوش نیست یا باید بفکر راه و چاهی باشیم؛ به یاد داشته باشید خود ما هم در کودکی خیلی مطالب را متوجه نمیشدیم و خیلی ساده از کنارش میگذشتیم و بقیه هم پاسخی نمیدادند.
این موضوع را در همین ابتدا عنوان کردم که نگرانی بیش از حد گریبان شما را نگیرد و بیخود وسواس فکری در ذهنش ایجاد نکنید.
همچنین به هیچ عنوان به خود اجازه ندهید که با شخصیت او شوخی کنید و یا بخاطر موضوعاتی او را با کلام زشت صدا بزنید.
زیرا همینکار عواقبی بهمراه دارد که بعد در ابتدا خودتان را بیشتر از همه پشیمان خواهد کرد.
شاید در گذشته توهین دیگران به ما از طرف والدین یا معلمان خیلی دور از ذهن نبود؛ چون دوستان خود را میدیدم و فکر میکردیم که عادی است؛ اما امروزه پدر و مادر ها سطح فرهنگشان بالاتر کشیده و دیگر به فرزند توهین نمیکنند؛ و فرزند شما دچار احساس تنهای فرط هم خواهد شد؛ بدلیل سختگیری بی مورد و بی جای شما!
این موارد را در ابتدا عرض کردم؛ تا سختگیری؛
و وسواس را کنار بگذارید ، و نخواهید جوجه را از نطفه بیرون بکشید؛ و اجازه دهید کودک در عالم خود لذت ببرد.
اما شیوه هایی وجود دارد که میتواند کمک کند که کمی کودک حضور ذهن بالاتری داشته باشد و راحت تر با موضوعات ارتباط برقرار کند.
راه های تقویت حافظه کودکان
1-انجام ورزش های گروهی
حتما و حتما سعی کنید کودک خود را به انجام فعالیت بدنی وا بدارید و او را متوجه کنید که؛
روزانه باید انرژی خود را از راه درست خرج کند؛
و در ورزش های گروهی مانند فوتبال،بسکتبال،پینگ پونگ و …
میتواند بشدت بر هوش اجتماعی او تاثیر مثبت بگذارد و انجام فعالیت های بدنی باعث ساخت سلول های سالم در ساختار عصبی او بشود.
همچنین از رفتار مربی او حتما آگاه باشید؛ که اجازه دهد کودکان در جمع صحبت کنند و فقط خودش مانند هیتلر صحبت نکند و بقیه فقط چشم بگویند؛بلکه کمک کند که کودک در جمع صحبت کند و خواسته هایش را در قوانین مشخص حتما بگوید و عنوان کند.
2-تغذیه
در ابتدای این موضوع باید خدمتتان عرض کنم؛ که لطفا و لطفا و لطفا به کودکان خود فشار نیاورید و سعی نکنید با زورگویی تغذیه سالم بخورند؛ زیرا در ناخودآگاهشان غذای سالم با زور گویی و بی محلی پیوند میخورد و از آن متنفر خواهند شد و از خوردن غذاهای نا سالم احساس آزادی خواهند کرد.
همچنین خودتان در ابتدا الگوی مناسبی باشید؛ و بعد انتظار بی جا از فرزند خود داشته باشید!
غذاهایی که حاوی پروتیین بالا مثل تخم مرغ آبپز یا گوشت قرمز یا امثالهم میتواند به حافظه کودک کمک بسیار کند.
برای صبحانه میتوانید؛
جو دو سر پرک برای او درست کنید و در کنار هم از خورد آن لذت ببرید.
همچنین در سه سال اول بسیار مهم است تغذیه و در رشد سلول های مغزی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
میتوانید از مواد مغزی زیر بیشتر در برنامه غذایی کودک قرار دهید:
1-غذاهای دریایی بخصوص ماهی : دارای چربی امگا3 و روی و ید است.
2-مغز ها و تخمه ها: بدلیل داشتن ویتامین E و روی و آهن و پروتئین.
3-گوشت قرمز و سفیده تخم مرغ: سرشار از پروتئین.
4-شکلات: مغز انسان از قند تغذیه میکند؛ اما افراط از خوردن آن را جدی بگیرید چون در بزرگسالی عواقب خواهد داشت.
5- غذاهای گیاهی مانند اسفناج و لوبیا: غنی از آهن است.
6-گردو: غنی از امگا3.
7-موادی که ویتامین c بالا دارند: مثل پرتغال و انواع لیمو ها
3-مطالعه
در همان ابتدای کودکی ؛ کودک خود را به مطالعه عادت بدهید و حتما از کتاب های مربوط به سن او استفاده نمایید و از همه مهمتر خودتان را به مطالعه عادت دهید؛ زیرا شما مهمترین الگوی کودکان هستید؛پس مطالعه بشدت بسیار زیاد میتواند بر قدرت حافظه و تسلط ذهنی و تمرکز او تاثیر گذار باشد و بطور قطع در بزرگسالی هم اعتماد بنفس بالاتری خواهند داشت ، هم دانش بالاتری و هم تمرکز بیشتری دارند؛ پس حتما مطالعه را در همان کودکی برای او جدی تعریف کنید.
4-چند توصیه
اگر کودک در ابتدای زندگی خود سازی را آموزش ببیند و آموزش دیدن همین ساز را اهرمی کنید برای این موضوع که تو کار به این سختی را انجام دادی پس؛ از هر کار دیگری بر خواهی آمد؛بشدت کودک احساس اعتماد بنفس میکند زیرا بسیاری از مواردی که از حافظه پایین کودکان دیده میشود بدلیل استفاده نکردن از آن است و شما با دادن این اعتماد بنفس به او کمک میکنید که از توانایی های خود به نحو احسن استفاده کند؛ و ذهن خود را تنبل بار نیاورد.
همچنین کودکان چند کار را همزمان بسختی انجام میدهند؛ به او آموزش دهید که وقتی غذا میخورد فقط از غذا لذت ببرد یا وقتی درس میخواند فقط از موضوعاتی که قرار است به شما تدریس کند لذت ببرد؛ و حتما از او بخواهید که دروسی که آموزش دیده است به شما تدریس کند؛ و تا جاییکه امکان دارد او را موقع تدریس کمک نکنید و به حالت رسمی و جدی به او بنگرید؛ به نحوی که احساس کند باید برای بار بعدی بیشتر آماده باشد و با دقت بیشتر به درس های معلم گوش بدهد تا جلوی شاگردانش ( که شما باشید) اشتباهاتش را کمتر کند.
5-مطالب را لقمه لقمه کنید!
اگر همین الان به شما بگویم برو و تمام وسایل خانه را تنهایی اسباب کشی کنید چه احساسی خواهید داشت؟
اما اگر کم کم و یک به یک وسایل را ببرید قطعا برای شما هضم موضوع راحتر خواهد بود.
اگر احساس کردید که درس بر روی او فشار میاورد حتما موضوعات درس را چند بخش کنید؛ و یک به یک از او بخواهید که آن را بخواند و پیش ببرد.
6-از قدرت تخیل او استفاده نمایید
برای تقویت حافظه کودکان از او بخواهید مطالب دروسی مانند علوم را در ذهن خود تداعی کند و نقاشی چیزی که در ذهنش از مطلب میگذرد را نقاشی کند ؛ و از او بخواهید که راوی نقاشی اش باشد.
7-استفاده از حواس کودکان برای تقویت حافظه کودکان
تفاوت حافظه انسان با حافظه کامپیوتر آن است که یک کامپیوتر برایش فرقی ندارد چه اطلاعاتی مهم است و چه اطلاعاتی اهمیت ندارد برای همه آنها ارزش یکسانی قایل است.
اما ما انسان ها بعضی موضوعات سریع تر به ذهنمان میرسند بدلیل اینکه بر حواس و عواطف ما تاثیر بیشتر گذاشته اند.
یعنی مثلا روز تولد فرزندمان را کامل به یاد داریم که اولین بار در چه شرایطی او را دیدیم؛بدلیل اینکه بر عواطف انسانی ما تاثیر گذاشته است.
پس همین را در یادگیری کودک استفاده میکنیم و از حواس پنجگانه او لامسه،بویایی،شنوایی،چشایی و بینایی او را بکار میگیریم تا موضوع را با درک عمیق باور کند و متوجه شود و آن را کاملا لمس کند.
8-استرس وارد نکنید
پر واضح است که اگر استرس به کودک وارد کنیم ممکن است نام خودش را هم فراموش کند چه برسد به درس و این حرفا…
پس کاملا صبور و مهربان و البته با لحنی جدی باشید و سعی کنید به او در این مواقع اعتماد بنفسی بدهید که مرتبط با موضوع باشد مثلا آفرین داشتی درست میگفتی ادامه بده!
همچنین کودک در فشار روانی و استرس که در خانه یا مدرسه قرار بگیرد به چیزی به غیر از آن فکر نمیکند.
9-خواب کافی بشدت در تقویت حافظه کودکان تاثیر میگذارد
نکته بسیار مهم و شایع که از اعتراضات پدر و مادر ها وجود دارد ؛ آن است که میگویند فرزندمان بسیار میخوابد و غافل از آنکه کودک زمان بیشتری به خواب نیاز دارد تا یک انسان بالغ.
یک کودک سه ساله روزانه میتواند تا 14 ساعت هم بخوابد؛ ولی قاعده ای برای این موضوع نیست.
پس به او یادآور و متذکر شوید که از همان دوران کودکی خواب را جدی بگیرد و بداند که هیچ چیز مهمتر از یک خواب راحت نیست ؛ و از تنظیم یا کم کردن وقت های آزاد خود برای انجام وظایفش کمک بگیرد.
پس بگذار کودکتان تا زمانیکه دلش میخواهد بخوابد ؛ بشدت بر حافظه و تمرکز او تاثیرگذار خواهد بود.
نتیجه
در نتیجه باید خدمت شما عزیزان عرض کنم.
که خودتون الگوی مناسبی باشیدتا تقویت حافظه کودکان تضمینی باشد و از این شیوه ها در سبک زندگی خود استفاده نمایید تا الگوی مناسبی باشید.
همچنین شما میتوانید از دوره فوق العاده مهارت مطالعه که در رابطه با تقویت حافظه بصورت تخصصی آموزش داده ایم استفاده نمایید؛
لینک دوره در خط بعدی؛
دوره جامع مهارت مطالعه:تندخوانی و درک مطلب و تقویت حافظه
منتظر حضور شما در این دوره فوق العاده خواهم بود!
مسعود حمیدی؛
پایان مقاله