منوی دسته بندی

آموزش تندخوانی

آموزش تندخوانی

بنام خدا سلام به شما دوستان عزیزم

در این پست به آموزش رایگان تندخوانی خواهیم پرداخت.

فهرست شامل موارد زیر است: (بعضی موارد در متن وجود ندارد که هر روز به این پست اضافه میشود!)

*تاریخچه تندخوانی

*دلایل کندخوانی؟

*تمرینات تندخوانی

تاریخچه تندخوانی

اگر بخواهیم به تاریخ نگاه کنیم افراد بسیاری وجود دارند که حداقل تمرینات تندخوانی را انجام میدادند بدون آنکه اصلا بدانند؛ مانند خلبانان جنگ جهانی دوم آمریکا که تمرینات ویدیویی تندخوانی برای آنها پخش میشد و اجبار به انجام آن ها بودند بدلیل آنکه بتوانند در کسری از ثانیه و در لحظه تصاویر را تشخیص دهند و بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند.

اما اگر علم تندخوانی امروزه که در دانشگاهای هاروارد،استنفورد،شیکاگو ژاپن، آکسفورد و … را درنظر بگیریم که تدریس میشود و از آن کمال استفاده میشود را میتوان خانم اولین وود اعلام کرد که در دهه 1950 (هزار و نهصد و پنجاه میلادی) بسیار کنجکاو بود که چرا بعضی افراد مطالب را تندتر از سایر افراد مطالعه میکنند.

خانم اولین وود

و این جرقه زمانیکه دانشجو بود و بر روی پایان نامه خود کار میکرد برای او ایجاد شد که استاد وی بعد از نگاه چند ثانیه ای به او گفت پایان نامه او افتضاح است و خانم اولین وود بشد ناراحت و عصبی شد که چرا بدون اینکه حتی نیم نگاهی به پایان نامه بندازد انقدر بی رحمانه و بدور از ادب او را طرد کرد و بی جهت در رابطه با پایان نامه قضاوت میکند.

در این حین با عصبانیت به استاد خود گفت که چرا بدون آنکه زمان اندکی بگذارید اینگونه نظر میدهید؟

استاد گفت: لطفا اجازه دهید!

در این قست و آن قست و در اینجا و در آنجا پایان نامه شما مشکل دارد باید به این موضوع تغییر کند البته در صفحه فلان هم موضوع بهتری میتونید پیدا نمایید.

در کمال ناباوری خانم اولین وود رنگ باخت و متحیر ماند و استاد او رفت؛ اما همیشه در ذهن وی ماند که چگونه انقدر سریع میتوان مطلب را مطالعه کرد.

حتی برای این منظور شروع کرد به سریع خواندن مطالب ولی باز هم فایده ای نداشت.

چرا؟

چون یا مطلب را درک نمیکرد و بر میگشت و میدید چیزی متوجه نشده است یا اینکه مطلب را به کل فراموش میکرد.

ولی با همه این نواقص باز هم سرعتی نبود که چنگی به دل بزند؛ بر همین اساس دوباره و دوباره و دوباره!

اولیین وود 1905-1995

و سرانجام پیدایش اولین نکته از آموزش تندخوانی توسط خانم اولیین وود

خانم اولیین وود معلم بود؛ شاگردان خود را به اردویی خودمانی برده بود و در همین حین که شاگردان در حال بازی و وقت گذراندن بودند ؛ کتابی جلوی خود دید شروع کرد دوباره امتحان کردن تا به سرعت مطالعه کند؛ اما باز هم فایده ای نداشت و کتاب را پرت کرد و خسته سر در گریبان برد؛ همینکه خسته بود و نا امید و زانو هایش را بغل کرده بود ناگهان فکری به سرش زد که با انگشتانم شروع به مطالعه کنم؛ همینکار را کرد و دید که خدای من! باورش نمیشد! به همین سادگی؟! امکان ندارد! چقدر سرعتش بالا رفته بود! و اینچنین شد که اولین تمرین موضوع تندخوانی را به همین شکل پیدا کرد و امروزه از همین تمرین در تمام دنیا تدریس میشود.

البته قبل از خانم اولین وود؛

افرادی مثل مورتیمر شیمیدان بر این حوزه تاثیر گذار بوده اند و در مورد اینکه صحیح مطالعه کنیم ایده هایی داشته است که البته خانم اولین وود از همه آن ها بی خبر بوده است.

تونی بوزان از اساتیدی است که در درباره آموزش تندخوانی کتاب های محبوبی نوشته است که تاثیر گذار هم بوده اند.

البته علت اصلی شهرت وی ابداع نقشه کشی ذهنی است.

فرانکلین دلانو روزولت
1882-1945
فرانکلین دلانو روزولت

این رییس جمهور اسبق آمریکا بسیار زیاد به مطالعه علاقه داشت به حدی عشق به مطالعه در او زیاد بود که در زمان اسب سواری هم مطالعه میکرد.

جان اف کندی

جان اف کندی
1917-1963

طبق گفته ها جان اف کندی رییس جمهور دیگر آمریکا سومین فرد تندخوان است؛ و از وزرای خود مدام خواسته است که این علم را فرا بگیرند و به این نقطه رسیده بود که میتوانست با سرعت بسیار بسیار بالا مطالعه کند.

وآموزش تندخوانی را نزد خانم اولین وود آموزش دید.

و از آن به خوبی استفاده کرد و تا زمانیکه ترور نشده بود از این علم استفاده میکرد.

افراد تندخوان امروزی که آموزش تندخوانی دیده اند

1-بیل گیتس

بیل گیتس 1955

جناب آقای بیل گیتس هفته ای 5 کتاب میخواند و تحلیل خود را از این کتاب ها در وبسایت ها میگذارد و این موضوع فوق العاده است که یکی از ثروتمند ترین افراد دنیا که بنیان گذار ماکروسافت است به همین سادگی وقت آزاد خود را صرف کاری میکند که میداند همین موفقیت های امروز نتیجه همین مطالعه دیروز است؛ پس بنابراین آن را رها نمیکند تا این موفقیت ها متوقف نشوند و خود را از این لذت فوق العاده دور نکند.

2- ایلان ماسک

ایلان ماسک 1971

و اما ایلان ماسک فوق العاده! این شخص فوق العاده تاثیر گذار در دنیا به گفته برادر بزرگترش روزانه سه جلد کتاب در سن 14 سالگی و نوجوانی میخواند و علت اصلی موفقیت های او را همین مطالعه سریع میداند.

3- جف بزوس

جف بزوس 1964

در شروع بنیان گذاری آمازون فروش کتاب را در نظر گرفت تا بتواند کتاب ها را قبل از فروش بخواند.

به قدری به کتاب علاقمند بوده است که شب ها سرش را بر روی کتاب میگذاشت و میخوابید و تمام این ها از علاقه به مطالعه و در پی تندخوانی بود که وی آموزش دیده بود.

4-وارن بافت

در سال 2014 که بیل گیتس نصف دارایی خود را بخشید به نیازمندان؛ بعد از 12 سال شخصی توانست برای اولین بار نام خود را در فهرست ثروتمندترین افراد دنیا نفر اول کند و آن شخصی نبود بجز جناب آقای وارن بافت که بشدت شهرت یافت و مستند های بسیاری از زندگی او ساخته شد.

جناب آقای وارن بافت سهام دار است و با بورس توانست ثروت چند میلیارد دلاری خود را بدست بیاورد.

زمانیکه از او میپرسند که بزرگترین آرزوی تو چیست؟ همه ما انتظار داریم که پاسخ بدهد سهام بیشتر یا پول بیشتر یا ثروت بالاتر یا روابط بهتر یا عشق بیشتر یا آرامش بالاتر…

در پاسخ میگوید: ای کاش که میتوانستم سریع تر از چیزی که میخوانم بتوانم مطالعه کنم ؛ همانطور که احتمالا حدس زده باشید آقای وارن بافت تندخوانی را آموزش دیده است و برای مدت بسیار زیادی است که روزی 2 کتاب در حوزه کاری خودش مطالعه میکند و او را متخصص تر از قبل میکند.

چرا افراد موفق تندخوان هستند؟

به سادگی میتوان نتیجه گرفت که بزرگترین و ثروتمند ترین افراد دنیا مانند جان اف کندی که سرعت مطالعه وی 300 کلمه بر دقیقه بود.

در نتیجه احساس نیاز کرد و از خانم اولین وود خواست تا به او هم آموزش تندخوانی را بدهد.

تا این محدودیت او را از عشق مطالعه دور نکند و باعث نشود که از مطالعه عمیق و دقیق با طیف گسترده محروم بماند.

و این هم از افراد سرشناسی که به علم تندخوانی تسلط کامل داشته اند و یقین وجود دارد که کسی که تندخوانی بلد باشد بدون شک موفق خواهد بود به این دلیل که بسرعت بسیار زیاد میتواند یک متخصص تمام عیار در حوزه خود قرار بگیرد و بیش تر رقبای خود از تخصص خود سر در بیاورد و در نتیجه موفقیت برای وی به همراه داشته باشد.

نقش تندخوانی در کشور های مختلف

همانطور که

قبلا گفتیم؛

سرانه مطالعه در کشور های پیشرفتهبسیار بالاتر است

بدلیل آنکه

آنها از زمان مدرسه؛

علم تندخوانی را

خیلی زود

یاد میگیرند.

و دیگر بهانه ای برای عدم مطالعه وجود ندارد؛

درحالیکه مثلا در کشور های آفریقایی سرانه مطالعه متاسفانه بسیار پایین است.

بدلیل آنکه نحوه خواندن و مطالعه را بلد نیستند.

همچنین نمیدانند که با کتاب باید چگونه برخورد کرد و راه و اصول و روش آن را بلد نیستند؛ از همین جهت میتوان نتیجه گرفت که آموزش تندخوانی یک موضوع بسیار مهم است برای بالا بردن سرانه مطالعه و البته افزایش نفرات چشمگیر نوابغ که آینده کشور در دستان آن هاست و و سرانه مطالعه در بین آن ها نشان خواهد داد که وضعیت کشور در مثلا 200 سال آینده یا 70 سال آینده به چه شکل است؛ کافی است نگاهی به سرانه مطالعه جوانان بیاندازیم.

متاسفانه کشور ایران جزو کشور هایی است که آمار بسیار پایین مطالعه در آن وجود دارد.

و این خبر خوبی برای آینده ایران نیست.

مگر آنکه چاره ای اندیشه شود.

برای تغییر میل جوانان و کودکان و نوجوانان؛

به مطالعه و دست کشیدن از بازی های کامپیوتری که چیزی نه برای آینده خود و نه برای کشور نخواهد داشت.

سرعت متوسط مطالعه در جهان 600 کلمه بر دقیقه است ؛ مثلا در ژاپن 1000 کلمه بر دقیقه است ولی در ایران این آمار 150 کلمه بر دقیقه است بدلیل مورد زیر؛

ما مطالب را با سرعت صحبت کردن مطالعه میکنیم و هنگام مطالعه در ذهنمان حرف میزنیم و سرعت صحبت کردن هر شخص 150 کلمه بر دقیقه است و به همین دلیل سرعت مطالعه متوسط ایرانی ها 150 کلمه بر دقیقه است.

مسعود حمیدی

پس نتیجه میگیریم که سرعت بالای مطالعه در بالا رفتن و علاقمند شدن به مطالعه را بالا خواهد برد و افراد وقتی یاد میگیرند مطالعه کنند و زور نمیزنند؛ عاشق مطالعه خواهند شد و مانعی برای دوری از این عشق نخواهند دید.

تندخوانی چیست؟

قصد داریم؛

آموزش تندخوانی را بصورت رایگان برای شما عزیزان قرار دهیم.

اینکه تندخوانی دقیقا چیست را میتوان از کلمه آن دریافت کرد که به معنای مطالعه مطلب در زمان سریع است.

اما اگر تخصصی تر بخواهیم در این مورد تعریف بدهیم باید بگوییم؛ نحوه مطالعه صحیح و نحوه استفاده درست از حواس پنجگانه و ذهن هنگام مطالعه برای سرعت بالای مطالعه در واحد زمانی خاص.

یعنی ما در آموزش علم تندخوانی یاد میگیریم که چگونه از لب ، گوش ، چشم ، ذهن خود هنگام مطالعه به طرز بهینه استفاده نماییم.

در واقع ما با مطالعه صحیح سرعت مطالعه بالایی خواهیم داشت.

ولی بدلیل آنکه مطالعه کردن را آموزش ندیده ایم؛

سرعت مطالعه ما در حد روخوانی است.

و سرعت روخوانی به اندازه سرعت صحبت کردن است.

تفاوت روخوانی و مطالعه

روخوانی یعنی مطلب را با صدای بلند ( یا در ذهن یا بر روی لب) بخوانیم.

چیزیکه در مدرسه در کلاس های اول تا سوم آموزش دیده ایم.که به ما گفته میشد مطلب را با صدای بلند بخوانید.

پس باید بدانیم که خواندن مطلب با صدای بلند چه در ذهن و چه بر روی لب ها به معنای مطالعه نیست؛ بلکه به معنای روخوانی است که ما را از سرعت واقعی مطالعه باز میدارد.

در واقع تندخوانی به معنای آن است که مطلب را در بازه زمانی کمتر به مقدار بیشتر مطالعه کنید یعنی مثلا اگر یک صفحه از جزوه یا کتاب را در 3 دقیقه مطالعه میکنید؛ بعد از آموزش تندخوانی میتوانید آن را در 30 ثانیه مطالعه کنید.

لازمه تندخوانی داشتن تمرکز بالا ، دقت و توجه و انجام تمریناتی کاربردی برای بالا بردن سرعت مطالعه است.

و دانشجو با انجام تمرینات تندخوانی آرام آرام و پله به پله میتواند سرعت مطالعه خود را بالا و بالا تر ببرد.

و با بالا بردن قدرت هوش و قدرت دیداری دانشجو میتواند به سرعت بالای مطالعه دست یابد.

همچنین؛ تندخوانی باعث خواهد شد که شما مطلب را بهتر درک کنید.

آیا تندخوانی بر درک مطلب تاثیر دارد؟

برای درک این موضوع میتوانید رانندگی را فرض کنید که با سرعت بسیار پایین در جاده هستید و احتمالا وسط جاده میتوانید پرتغال بخورید و یا با موبایل صحبت کنید و خلاصه حواستان به کل از رانندگی پرت شود.

اما زمانیکه با سرعت بسیار بالا رانندگی خود را شروع میکنید ؛ تمام حواستان فقط به رانندگی است به این دلیل که اگر نباشد احتمالا نقص عضو خواهید شد!

پس هنگام مطالعه هم وقتی سرعت بالا باشد درک مطلب نیز بالاتر خواهد رفت.

زیرا ذهن شما تشخیص میدهد که اگر حواسش نباشد مطلب را از دست خواهد داد.

هرچند که افزایش درک مطلب نیز راه و تمرین و اصول دارد.

اما نمتوان کتمان کرد که تندخوانی قدرت درک مطلب فرد را افزایش میدهد.

در واقع علم تندخوانی یک علم اکتسابی است.

افرادی که با سرعت بالاتر میخوانند به هیچ عنوان افراد باهوش تر نسبت به سایرین نیستند.

تندخوان ها مثل

بدنسازها

فوتبالیست ها

کشتی گیر ها

اساتید

تمریناتی انجام داده اند

که سایرین از آن غافل بوده اند.

پس علم تندخوانی تمریناتی خاص دارد که باعث میشود که شما مطالب؛ ایمیل ها ؛ پیام ها، وسایلی که میخرید و تمامی موضوعاتی که نیاز به مطالعه باشد را با سرعت بسیار بالا و راحت و با کیفیت بالا مطالعه کنیم و لذت ببریم.

تست اولیه

بعد از آنکه با علم تندخوانی آشنا شدیم باید؛ تست اولیه از خود بگیریم تا ببینیم در چه وضعیتی هستیم؟هدف از این تست آن است که ما بتوانیم سرعت اولیه خود را از مطالعه بدست آوریم و سپس بعد از انجام تمرینات تندخوانی خود روند پیشرفت را کنترل کنیم و تمریناتی که باعث شد سرعت ما بشدت بالا برود را بیشتر و با کیفیت بالاتر انجام دهیم زیرا همان جا ها نامناسب روخوانی میکنیم!

پس متن زیر را همزمان که با دقت میخوانید؛ زمان بگیرید و مقدار ثانیه را یادداشت نمایید.

تندخوانی در شب امتحان
در شب امتحان بسیاری از افراد نگران تر از همیشه میشوند که چگونه میتوانم این همه درس را مطالعه کنم!
تلنبار شدند!
یا چطور وقتی امتحانم پرسش های زیادی دارد و زمان کم (مثل کنکور) بتوانم تمام چیز هایی که مطالعه کرده ام و نبوغم را نشان دهم درحالیکه فقط درک مطلب زبان نیم ساعت زمان میبرد تا بفهمم چه هستند!
تمامی این ها پرسش هاییست که در ذهن دانشجویان و دانش آموزان مطرح میشود که در شب امتحان چیکار کنم نتایج بهتر بگیرم؟
صفر مطلق هستی یا میخواهی مرور کنی؟!
در ابتدای مقاله باید خدمت شما عرض کنم که همین اول شما دوستان را به دو دسته صفر مطلق! و افرادی که صرفا قصد مرور درس را دارند تقسیم میکنم؛ زیرا همانطور که میدانید توقع از این دو گروه متفاوت است؛ یعنی فردی که صفر مطلق است اینکه انتظار نمره کامل را داشته باشد یا باید با درس بسیار ساده روبرو باشد و یا کسی پرسش ها را به او داده باشد! اما من سعی میکنم شیوه هایی را بیان کنم که برای هر دو گروه کار ساز باشد.
نقش قانون پارتو(80/20) در تندخوانی در شب امتحان
دروس با حجم بالا را میتوان به شکل های متفاوتی با سرعت بالاتر خواند که بتوانیم مطالبی که مهم تر هستند را با دقت بیشتری مطالعه کنیم تا نتیجه بهتری بگیریم؛ خب همانطور که گفتم اگر قصد شما فقط مرور کردن است و مطلب را بلدید و یا صفر مطلق هستید در اینجا روش قانون پارتو (80/20) یا همان هشتاد بیست را به شما پیشنهاد میدهم.
توضیح کامل این قانون در مقاله زیر:
قانون پارتو
اما برای اینکه خلاصه این قانون را توضیح بدهم این قانون میگوید که ما هشتاد درصد کار ها را برای بیست درصد مبنا انجام میدهیم!
حالا اینجا به چه کارمان می آید؟
خب؛
80 درصد مطالب برای 20 درصد دلایل نوشته شده اند.
واضح تر بگویم؟
شما 20 درصد مطالب هر کتاب را بدانید موضوع را کاملا درک کرده اید و 80 درصد دیگر توضیحاتی برای همان بیست درصد هستند.
این روش برای کسانیکه میخواهند با سرعت بسیار بسیار بالا مرور سریع انجام دهند فوق العاده خواهد بود.
همچنین صفر مطلق ها دیگر صفر نیستند و انشالله که نمره قبولی رو حتما خواهند گرفت.
پس دوستان نکته مهم آن است که اگر میخواهید شب امتحان با سرعت بسیار بالا مطالعه کنید باید از قانون پارتو استفاده نمایید.
قانون پارکینسون
این قانون هم این موضوع را بیان میکند که هر شخصی برای هر کاری زمانی را تعیین میکند در آن بازه زمانی کار به اتمام میرسد( با در نظر نگرفتن کیفیت کار)
یعنی عزیزم؛ شب امتحان هرچقدر که میخواهی سریع بخوانی زمان تعیین کن تا در همان بازه کار را جمع کنید.
قانون ارزشمندیه!
دقت و تمرکز بر روی امتحان
دوستان حتما سعی کنید که در شب امتحان تمرکز فقط بر روی درس باشید؛ بدین صورت با سرعت بالاتری مطالعه خود را برای امتحان پیش خواهید برد و تندخوانی در شب امتحان راحت تر و دلپذیر تر خواهد بود.
از بارم بندی استفاده نمایید
اگر امتحان دارید حتما سعی کنید از معلم خود بارم بندی امتحان را بدست بیاورید و اگر زمان کمی دارید زمان خود را به گونه ای اختصاص دهید که بارم بندی بیشتر و تسلط بیشتر شما روی موضوعات باهم همخوانی داشته باشند.
یعنی اگر موضوعی بارم بندی آن یک نمره باشد و شما هیچ چیز از آن نمیدانید تمرکز خود را بر روی موضوعاتی که سر کلاس دقت بیشتری داشتید یا در طول ترم تمریناتش را انجام دادید بیشتر بگذارید و از نقطه قوت خود موقع مطالعه حتما استفاده نمایید و سعی کنید لج بازی نکنید و شب امتحان روی نقاط ضعف خود پافشاری نکنید!
این موضوع برای کنکور هم صدق میکند!
تقلب را فراموش کنید
دوستان ببنید!
من خودم زمانیکه محصل بوده ام هروقت به امید تقلب وارد جلسه امتحان میشدم اولا چیز هایی که واقعا بلد بودم را به کل فراموش میکردم و یک خنگ به تمام معنا میشدم؛ یعنی اگر در امتحان میگفتند دو ضربدر دو هاج و واج به پرسش و دوستان اطرافم نگاه میکردم.
این یعنی اعتماد بنفس نداشتم که خودم درس بخوانم و مستقل و بدون نیاز به هیچ خلق خدایی درس بخوانم!
درحالیکه میتوانستم خیلی راحت با علم تندخوانی مطالب را بخوانم و نمره کامل هم بگیرم!
اینکه بعضی موضوعات را تقلب بنویسید را فراموش کنید چون بیشتر باعث بهم ریختن تمرکزتان میشود.
اما برای تندخوانی در شب امتحان بهترین کار چیه؟
دوستان باید بگویم که بهترین کاری که میتوان قبل از امتحان و کلا قبل از شب امتحان داد این است که علم تندخوانی را به روش اصولی و نوین آموزش ببینید تا شب امتحان با چند ثانیه مرور نیازی به اینهمه مشکلات و کشتی گرفتن نداشته باشید.
من دوره کامل مهارت مطالعه (تندخوانی،درک مطلب،تقویت حافظه) را به شما پیشنهاد میدهم که لینک دوره را در همین پایین قرار میدهم:
دوره جامع مهارت مطالعه:تندخوانی و درک مطلب و تقویت حافظه
اما در ادامه چند تمرین از این دوره بینظیر را در اختیار شما قرار میدهم تا شب امتحان را بگذرانید ولی دیگر درسی باشد تا یکبار برای همیشه این علم تندخوانی لذت بخش را فرا بگیرید.
نتیجه
در نتیجه باید بگویم که این تمرینات دو تمرین از ده ها تمرینات متنی و ویدیویی است که در دوره قرار دارد و شما میتوانید از صفر تا صد دوره را استفاده نمایید و لذت ببرید و نگران چیزی نباشید زیرا هر کاری راهی دارد و راه اینکه شب امتحان بتوانید تندخوانی داشته باشید باید اصول آن را صفر تا صد آموزش ببینید؛ چیزی با زرو و نگرانی و غم و گریه حل نمیشود!
یکبار برای همیشه راهش را یاد بگیرید تا نگرانی برای ناشناخته ها نماند.

تکه ای از مقاله تندخوانی شب امتحان وبسایت صمیمی مسعود حمیدی.

بعد از خواندن متن فوق وقت آن است که متوجه بشیم چند کلمه بر دقیقه مطالعه میکنیم:

آن هم با فرمول: 1000 ضربدر 60 تقسیم بر مقدار ثانیه ای که خواندن متن بالا طول کشید.

این یعنی باید مقدار ثانیه ای که طول کشید آن متن بالا که 1000 کلمه است را مطالعه کنید را حساب کنید و بعد از آن 1000 کلمه ای که مطالعه کردید ضربدر 60 ثانیه کنید که میشود 60000 بعد از آن تقسیم بر مقدار ثانیه ای که طول کشید مطالعه کنید.

عددی در نتیجه بدست می آید که سرعت مطالعه فعلی شماست.

واحد آن کلمه بر دقیقه است.

به جدول زیر دقت کنید:

سرعتسطح
10-200 ضعیف
200-300 کندخوان
300-400متوسط
400-600تندخوان مبتدی
600-800تندخوان متوسط
600-1000تندخوان حرفه ای
جدول سطح بندی سرعت مطالعه

عزیزان من؛

نه نگران باشید نه غمی به دلتون راه بدید!

چون احتمالا شما در سطح بندی جدول فوق جزو ضعیف ها و یا کندخوان ها بودید.

به دلایل بسیار زیاد که گفته و پرداخته شد.

یکی از آن دلایل آن است که روخوانی میکنید نه مطالعه.

دلایل دیگر میتواند آن باشد که سرعت صحبت کردن ما چیزی بین 100 تا 150 کلمه بر دقیقه است.

و چون با سرعت صحبت کردن مطالعه میکنیم قاعدتا با همان سرعت هم میخوانیم.

انگار که داریم با کسی صحبت میکنیم.

و این موضوع ذهن را بسیار آزار میدهد برای دیدن اموزش.

زیرا ذهن کلمات را متوجه نمیشود و فقط تصاویر را درک میکند.

اینکه ما در چه سطحی هستیم هیچ اهمیتی ندارد زیرا آموزش درستی در رابطه با نحوه مطالعه ندیده ایم.

اما اینکه در سطحی بمانیم بحثی دیگر است.

بقول ضرب المثل چینی که میگوید اگر در خانواده فقیر بدنیا آمده ای تو مقصر نیستی.. اما اگر فقیر بمیری فقط تو مقصر هستی.

پس حالا که اوضاع را متوجه شدید با خودتان فکر کنید؛

که با این سرعت باید هم جان میکندیم برای خواندن چند صفحه کتاب یا درس یا مقاله.

یا فکر کنید که اصلا تا کی میخواهیم به همین شکل بدبختانه ادامه دهیم و بقولی آشغال ها را زیر مبل بریزیم و بگوییم خانه تمریز است 🙂

عزم خود را جذم کنید و آماده شوید برای انجام تمرینات فوق العاده که در کنار هم یکبار برای همیشه این موضوع را حل کنیم.

ماهی را هروقت از آب بگیریم تازست و جلوی ضرر را هروقت بگیریم منفعت است.

بریم همین الان تمرینات را شروع کنیم که بیشتر از این در اشتباه روخوانی نکنیم.

شروع آموزش تندخوانی

دوستان عزیزم؛ قراره که آموزش هایی را بگذرانیم که سرعت مطالعه شما را چندین برابر کند؛ پس حتما و حتما تمرینات را جدی بگیرید و با خود نگویید چون رایگان است پس بی ارزش است.

برعکس ارزش همین مقاله به قدری بالاست که اگر تمام مردم ایران از همین مقاله در زندگی خود استفاده نمایند؛مملکت آگاهی خواهیم داشت که به هر آنچه نیاز داریم میتوانیم چنگ بزنیم.

زیرا فرض کنید مثلا تمام روانشناس ها فقط به دروس دانشگاهی اکتفا نکنند و تمام کتب مربوط به حوزه خود را بدانند.

چه تحولی فقط در حوزه روانشناسی کشور اتفاق خواهد افتاد!

یا هر مدیر تمام فنون مذاکره را بداند و کتب مربوطه را خوانده باشد و هر روز یک مقاله در باره این موضوع بخواند؛ چه مدیران فوق العاده ای خواهیم داشت.

پس موضوع تندخوانی میتواند تحولی شگرف در کشور ایجاد کند.

پس در هر حوزه ای تخصص و فعالیت دارید بدانید که با انجام تمرینات تندخوانی میتوانید کمک کنید که حداقل خودتان متخصص حوزه خود شوید و همه به شما بابت تخصصتان اعتماد کنند.

پس بدون معطلی میرویم سراغ آموزش تندخوانی رایگان برای شما عزیزان!

ترمز مطالعه چیست؟

اگر به نحوه روخوانی خود بصورت تخصصی نگاه کنیم متوجه خواهیم شد؛ که هنگام مطالعه موضوعاتی وجود دارند که سرعت مطالعه ما را بشدت کاهش دادند و باعث شده اند که ما برای مطالعه بشدت ضعیف عمل کنیم.

در واقع موضوعاتی هستند که سرعت مطالعه ما را خفه کردند و نمیگذارند که چشمان ما موقع مطالعه پروازی بلند قامت و استواری برای مطالعه بردارد.

ما به این موضوعاتی که باعث میشود سرعت مطالعه ما کاهش یابد؛ ترمز میگوییم.

برای موضوع تندخوانی ما پنج ترمز داریم.

بطور کلی هر شخص امکان دارد یک یا دو یا سه یا چهار یا پنج ترمز داشته باشد.

ولی امکان ندارد کسی که کندخوان است؛ هیچ ترمزی از بین پنج ترمز داشته باشد.

حالا آن پنج ترمزی که باعث کاهش سرعت مطالعه ما شدند چه هستند؟

1-عقبگرد چشم 2-ضعف عضلات چشم 3-محدودیت حوزه دید 4-عدم توانایی در عبارت خوانی 5- بلندخوانی

حال؛که با ترمز های تندخوانی آشنا شده ایم؛ میتوانیم به سراغ حل و برداشتن پا از روی ترمز بپردازیم!

چگونه؟

بوسیله تمریناتی که برای هر ترمز داده خواهد شد.

ترمز اول:عقب گرد چشم

ترمز اول و شاید ترمزی که تقریبا همه افرادی که مهارت مطالعه و تندخوانی را ندانند موضوع عقبگرد چشم است.

این ترمز این را بیان میکند که شخص موقع مطالعه مدام بر میگردد و متن را تکرار میکند تا مطالبی که از دست رفته اند را بازیابی کند.

دوستان دلیلی ندارد که بخواهید به عقب برگردید تا مطالب را متوجه شوید.

برای درک مطلب زبان انگلیسی قاعده ای وجود دارد که میگوید اگر یک کلمه ای را متوجه نشدید ادامه دهید تا از فضای متن کلمه را تشخیص دهید.

پس ما قرار نیست کلمات را متوجه بشویم که انقدر اصرار به آن داشته باشیم که حتما برگردیم تا برگردیم و ببینیم فلان کلمه چه بود.

باید جوری ذهن خود را از این به بعد تربیت کنیم که بداند دیگر حق برگشت نداریم و باید با نگاه اول کلمه را متوجه بشود.

پس تمرین اول این خواهد بود

تمرین 1

به هیچ عنوان به خود حق برگشت را ندهید و در متن فقط به پیش بروید.

مقاله ادامه دارد…

دیدگاهتان را بنویسید