منوی دسته بندی

قبل از مطالعه چه کنیم؟

قبل از مطالعه چه کنیم؟

در حال بارگذاری پخش کننده...

بنام خداوند یکتا سلام دوستان عزیزم من مسعود حمیدی هستم و در این پست و مقاله قصد دارم که بهتون بگم که قبل از اینکه مطالعه رو شروع کنیم باید چه کاری رو انجام بدیم تا بازدهی بهتری داشته باشیم.

جلد کتاب

همانطور که میدانیم روی جلد کتاب تصاویری وجود دارد که چکیده ای از مفهوم کتاب است و بعد نام کتاب را مشاهده میکنیم و سپس نام نویسنده و مترجم همچنین نکته ای که بسیار حیاتی و حائز اهمیت میباشد این است که در بیشتر موارد پشت کتاب توضیحاتی بصورت خلاصه گفته شده است که ماننذ پشت جلد فیلم سینمایی خلاصه ای از فیلم میباشد وجود دارد که مطالعه آن بسیار بسیار مهم است و درواقع به ما بینشی کلی از اوضاع و احوال و نحوه نگارش مترجم و همچنین حال و هوای کتاب میدهد که در ابتدای کار بسیار مهم است که این قسمت را حتما بخوانیم.

صفحه نشر

بعد از آنکه از جلد عبور کردیم و وارد کتاب شدیم در ابتدا میتوانیم ناشر را ببینیم چونکه بعد از مدتی با ناشر های معروف آشنا میشویم و بعدا مثلا میدانیم که فلان ناشر معمولا ترجمه های خوب و سلیسی داره و فلان ناشر بسیار از مترجم هایی که سنگین مینویسن و باب میل من نیست استفاده میکند و این قسمت بیشتر برای آن است که بعد از مدتی از روی نام برند نشر هم راهنمایی بگیریم که آیا کتاب مناسب ما هست و یا خیر!

فهرست

برای آنکه با مطالب کلی کتاب حتی اگر دروس تخصصی باشد بسیار مهم است که حتما فهرست ها و زیر فهرست ها را بطور دقیق و کامل مطالعه کنیم تا نمایی کلی از فضای مطالعه به ما داده شود و از همه مهمتر بدانیم که اصلا داریم چه چیزی را مطالعه میکنیم؛ در همین حین نوشتن مقاله یاد خاطره ای افتادم از دوران دانشجوییم در آزمایشگاه که استاد اومد و پرسید از یکی از دانشجو ها که موضوع آزمایش چه چیزی است؟ و اون شخص حتی نمیدونست که چه آزمایشی را انجام میدهد و خب طبیعی بود که مطلب را به درستی درک نکند.

نیاز خود را از مطالعه بدانید

قبل از آنکه مطالعه را آغاز کنید از خود بپرسید من برای چه میخواهم این کتاب و این متن در این فهرست را مطالعه کنم؟ چراکه شاید لازم نباشد که تمام مطالب را مطالعه کنیم و به قسمت های مورد نیاز خود که رسیدیم تمرکز چند برابری خواهیم داشت و بازدهی مطالعه ما نیز افزایش میابد.

در هوایی مطبوع مطالعه نمایید

این نکته بسیار مهم است که در جو و هوایی قرار بگیرید هنگام مطالعه که حتما هوایی نه گرم و نه سرد و نه خیلی خشک و یا مرطوب باشد بلکه هوایی باشد که شما کاملا احساس راحتی میکنید.

خواب آلودگی

اگر هنگام مطالعه خواب آلود هستید و دچار کمبود خواب هستید این موضوع بشدت میتواند درک مطلب شما را کاهش بدهد و همانطور که میدانیم کم شدن درک مطلب میتوانید بشدت ضربه قابل توجهی به انتقال مطلب از حافظه میان مدت به بلند مدت و سپس از میان مدت به بلند مدت بزند.

میزان خوابی که توصیه شده است بین ۶ تا ۸ ساعت حداقل خواب مفید میباشد و کمتر از آن خوابیدن میتواند به بدن احساس خطر بحران را بدهد و بدن سیستم اعصاب و سیستم یادگیری را به حداقل برساند و کیفیت مطالعه ما بشدت کاهش یابد؛ لذا خوابیدن عمیق به مقدار لازم حتما از مواردی میباشد که مغز ما با استراحت به آن نیاز دارد.

هیجانات را کنار بگذاریم

هیجاناتی که تفاوتی ندارد شدید یا ضعیف باشد که بصورت غم یا عصبانیت باشد از قبل به سراغ ما آمده اند این نوید را میدهند که هرگز ما در شرایطی نیستیم که حرفی را گوش بدهیم چه برسد به آنکه مطالعه کنیم و متوجه شویم و تازه آن را به خاطر بسپاریم.

حواس پرتی ها را کنار بگذاریم

خوب میدانیم که عوامل بسیار زیادی وجود دارند که باعث میشوند که ما تمرکز کافی برای مطالعه نداشته باشیم و این موضوع به درک مطلب ما بشدت آسیب خواهد زد همه این موارد را میتوانیم به راحتی با کنار گذاشتن موقت آنها مهار کنیم و یا اگر فکری ما را آزار میدهد زمانی را مشخص کنیم برای این افکار مزاحم و هروقت موقع مطالعه فکری ما را درگیر خودش کرد به خودمان بگوییم که در همان زمانی که مشخص کردم به این افکار دامن میزنم و فکر میکنم و با اینکار حاشیه امن برای مطالعه خود ایجاد میکنید.

امیدواریم که کاملا این موضوع را درک کرده باشید که قبل از مطالعه چه کنیم.

شما میتوانید از سایر فایل های رایگان لذت ببرید!

با تشکر از شما دوست عزیزم.

مسعود حمیدی

دیدگاهتان را بنویسید